Art and contemporary design
in a rustic setting

A vacation home for a family with a passion for contemporary art and design.

The clients purchased two apartments “off plan” from a developer who was converting the building – and then decided to join them. After coming up with a proposal, VP Architetti worked with the developer’s contractor. The home was designed so that it could be split into two apartments in the future if necessary.

The clients’ search for beauty in the form of the art they collect inspired VP Architetti down to the last detail. The project’s guiding principle was to create a harmonious and carefully-curated background that does not overwhelm. Thus the choice of lighting made by an artist from Friuli or the headboards in cowhide with a sophisticated laser-cut pattern.

Many master craftsmen worked on the made-to-measure furnishings. A stone carver for a distinctive sink; a tile setter for the backsplash of Moroccan tiles in shades of green that match the La Cornue range the client loved; a stove specialist, a marble-cutter and carpenter created the traditional Tyrolean stove and its surrounding bench in the study. A historic Venice firm made the project’s upholstery and curtains. We loved the researching and sourcing the local materials used for floors and walls; porphyry, river stone, slate, cut stone and reclaimed wood animate the home’s rooms.

What we do

Find out what we can do for you and your home.

Find out more

FacebookTwitterGoogle+Pinterest